Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.10.2010 - 15:31  //  aktualizácia: 11.10.2010 - 15:31  //  zobrazené: 404

Policajné správy zo senického regiónu

pz_sr.jpgPolícia v stredu obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 25 ročného muža z Brezovej pod Bradlom. Počas leta mladík vo večerných hodinách nezvládol riadenie auta v obci Osuské a havaroval. Vodič na rovnej ceste prešiel do protismeru a vyšiel vľavo mimo cestu, kde následne narazil do betónového stĺpu.



Počas dokumentovania nehody policajt vodiča podrobil dychovej skúške, ktorou bola zistená prítomnosť alkoholu vo výške 1,02 mg/l. Nakoľko bolo následným šetrením zistené, že 25 ročný mladík bol za to isté konanie už postihnutý, dopustil sa teraz trestného činu, za čo mu teraz hrozí jednoročné väzenie.  


Holíčski policajti vypátrali páchateľov podozrivých z krádeže. Začiatkom septembra sa v popoludňajších hodinách dostali do dvora rodinného domu v Holíči. Náradím, ktoré tam našli, sa vlámali do bytu a ukradli z neho multifunkčné zariadenie – tlačiareň, skener a kopírku. Majiteľke spôsobili škodu vo výške najmenej 100,-€. Polícia z krádeže obvinila dvoch mužov z Holíča vo veku 20 a 26 rokov, za čo im hrozí dvojročné väzenie.

V pondelok /4.10./ krátko po 14 hodine sa stala v obci Oreské, okr. Skalica tragická dopravná nehoda. 6 ročný cyklista z tejto obce vošiel spoza nákladného auta priamo do dráhy prichádzajúceho traktora s prívesom. 32 ročný vodič traktora z Radošoviec aj napriek rýchlej reakcii a prudkému brzdeniu už nedokázal zrážke zabrániť.  Pri nehode chlapec utrpel rozsiahle zranenia nezlučiteľné zo životom, ktorým  následne po prevoze do nemocnice podľahol. Policajt traktoristu na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia nehodu na mieste zadokumentovala a naďalej sa ňou zaoberá.    




Na území Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave bola v uplynulých dvoch týždňoch vykonávaná celoslovenská dopravno-bezpečnostná akcia.
Počas jej trvania sme na teritóriu KR PZ v Trnave skontrolovali 3430 vodičov. Z celkového počtu skontrolovaných sme zistili až 683 vodičov, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť, 57 vodičom bol na mieste zadržaný vodičský preukaz, 19 vodičov jazdilo pod vplyvom alkoholických nápojov a 554 vodičov sa dopustilo ostatných porušení pravidiel cestnej premávky (porušenie základných povinností vodiča, nesprávny spôsob jazdy, nepoužívanie ustanoveného osvetlenia, nepoužívanie bezpečnostných pásov, atď).  U vodičov, ktorí „nafúkali“, sa zistené hodnoty pohybovali od 0,15 až do 1,25 mg/l. Z celkového počtu priestupkov bolo 189 vyriešených napomenutím a 15 priestupkov bolo oznámených na správny orgán príslušných ODI. 
Dopravní policajti naďalej zostávajú na cestách a budú dohliadať na bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!