Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 13.09.2010 - 10:31  //  aktualizácia: 13.09.2010 - 10:31  //  zobrazené: 1414

Policajné správy zo senického regiónu

pz_sr.jpgPolícia obvinila z prečinu sprenevery 31-ročného muža zo Štefanova, ktorý pracoval ako vodič auta. Na základe pridelenej tankovacej karty muž počas roka 2009 neoprávnene natankoval takmer 20 tisíc litrov motorovej nafty, ktorú následne odpredal. Neoprávneným odberom tak svojmu zamestnávateľovi spôsobil škodu za 22 181 €. Teraz mu hrozí až dvojročné väzenie.       



          

Policajti z obvodného oddelenia Policajného zboru Šaštín-Stráže v stredu obvinili z trestného činu pokusu krádeže spolupáchateľstvom dvoch mužov ( 22 a 24 r.) z Borského Mikulášu. Mladíci sa v júni dohodli, že spoločne vykradnú stávkovú kanceláriu v Borskom Mikuláši. Po príchode na miesto rozbili okno na budove a odišli opodiaľ, pričom ich na ceste zaregistrovala policajná hliadka. Na to od svojho úmyslu upustili. Poškodením okna majiteľovi budovy spôsobili 250 € škodu. Teraz im obom hrozí dvojročné väzenie.        
  

Polícia vypátrala a obvinila z prečinu krádeže dvoch neplnoletých mladíkov zo Skalice. Obaja v auguste po vzájomnej dohode odcudzili zo skalického obchodu notebook zn. Asus v hodnote 319 €.  Keďže mladíci ešte nie sú plnoletí, hrozí im za ich konanie ročné väzenie.       
 

V utorok dopoludnia 37 ročný muž z Moravského Sv. Jánu našiel v lesnom poraste počas zberu hríbov medzi obcami Moravský Sv. Ján a Závod muníciu. Ihneď privolal políciu, ktorá po krátkej obhliadke nálezu privolala na miesto aj pyrotechnika. Ten určil, že ide o delostreleckú strelu s priemerom120 mm z obdobia vojny. Strelu na mieste znefunkčnil a previezol do policajného skladu výbušnín, kde bude uložená až do jej zneškodnenia. Polícia varuje občanov, aby sa v podobných prípadoch neznámej munície žiadnym spôsobom nedotýkali a taktiež s ňou nemanipulovali.        
 

V pondelok /6.9./ krátko pred 15 hodinou sa v obci Sekule stala závažná dopravná nehoda. 31 ročný jazdec na motocykli zn. Suzuki z Moravského Sv. Jánu nezvládol prejazd pravotočivej zákruty. Z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojím schopnostiam pri prejazde zákruty dostal šmyk a spadol na zem. Pri nehode si spôsobil ťažké poranenia, ktoré si vyžiadali prevoz leteckou záchrannou službou do nemocnice. Na motocykli vznikla škoda vo výške 500 €. Polícia nariadila vykonať u muža odber krvi za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov a nehodu naďalej vyšetruje.         


Ľuboš Homola
Oddelenie komunikácie a prevencie

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!