Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.03.2010 - 14:19  //  aktualizácia: 19.03.2010 - 14:19  //  zobrazené: 505

Policajné správy zo senického regiónu

pz_sr.jpgVyšetrovateľ obvinil vo štvrtok z trestného činu ublíženia na zdraví 48 ročného muža z Bratislavy. V auguste polícia dokumentovala závažnú dopravnú nehodu, ktorá sa stala krátko po 20 hod. na  ceste z Kútov do obce Sekule. 48 ročný motocyklista tu narazil zozadu do dvojice cyklistov idúcich pri pravom okraji cesty v smere na Sekule.


Pri nehode sám utrpel ľahké zranenia. 15 ročnému cyklistovi z Moravského Sv. Jánu spôsobil rozsiahle ťažké zranenia s mnohopočetnými zlomeninami a 17 ročnému cyklistovi zo Sekúľ spôsobil ľahké zranenia. Alkohol u účastníkov dopravnej nehody dychovou skúškou zistený nebol. Škoda na motocykli bola odhadnutá na 4 tisíc € a na oboch bicykloch 100 €.  Obvinenému za jeho nedbanlivostné konanie teraz hrozí až päťročné väzenie.

Polícia obvinila v pondelok z prečinu krádeže spolupáchateľstvom dvojicu mladíkov. 24 ročný Kuchynčan a 22 ročný mladík z Borského Svätého Jura sa začiatkom marca vlámali do objektu čerpacej stanice v Lakšárskej Novej Vsi. Odtiaľ odcudzili rôzne druhy cigariet, energetické nápoje, cukrovinky, auto lekárničku, doplnky do auta, motorové oleje, brzdové kvapaliny, nemrznúce zmesi, zapaľovače a finančnú hotovosť vo výške 180,- €. Policajti oboch podozrivých zakrátko po čine vypátrali a následne obvinili. Teraz im hrozí až dvojročné väzenie.       

Dopravná polícia obvinila vo štvrtok z prečinu ublíženia na zdraví 57 Skaličana. V tomto meste pri Grafobale koncom roka obvinený na prechode pre chodcov zrazil 84 ročnú Skaličanku. Následne po náraze do ženy strhol riadenia doprava, na čo sa auto prevrátilo na strechu. Žena pri nehode utrpela viacero pohmoždenín, otras mozgu a zlomeninu ruky. Na vozidle vznikla škoda za 2 tisíc €. Obvinenému mužovi teraz hrozí väzenie na jeden rok.        

Vyšetrovateľ obvinil vo štvrtok z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi 28 ročného Skaličana. Skalickí policajti na základe vlastného zistenia koncom januára našli u podozrivého drogy. Pri kontrole totožnosti vyzvali mladíka, aby ich dobrovoľne policajtom vydal, čo on po výzve urobil. Tieto mu na mieste zaistili a následne zaslali na skúmanie. Vykonaná expertíza potvrdila, že sa jedná o 12 dávok marihuany. Na základe výsledkov expertízy mu vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. Teraz mu hrozí až päťročné väzenie.

Ľuboš Homola
oddelenie komunikácie a prevencie
KR PZ v Trnave
   

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!