Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 22.10.2010 - 14:08  //  aktualizácia: 22.10.2010 - 14:08  //  zobrazené: 699

Bezplatný sociálny taxík

senicamesto.jpgSeničania sa v najbližších dňoch dostanú na senickú polikliniku bezplatne. Na cestu z a do polikliniky môžu využiť sociálny taxík, ktorým im dáva k dispozícii Mesto Senica v spolupráci s Poliklinikou Senica n.o.



Úplne novučičká Kia Sportage striebornej farby začína po Senici jazdiť v týchto dňoch. Je určená predovšetkým sociálne odkázaným osobám, zdravotne hendikepovaným, dôchodcom a matkám s deťmi, ktorí môžu služby bezplatného taxíka využiť v skúšobnej dobe do konca novembra. Ak sa počas skúšobnej doby preukáže, že je taxík  efektívne  využívaný, mesto vyčlení v rozpočte prostriedky aj na pokračovanie jeho prevádzky  V súčasnosti sa hľadá dohoda o podmienkach ďalšej spolupráce.

Občanovi si stačí sociálny taxík telefonicky objednať buď u vodiča na čísle 0902 122 791, alebo na ústredni polikliniky na čísle 034/6983000.

Auto sa dostalo do Senice vďaka chránenej dielni AV MOBILITA a jej partnerom  Slovenského zväzu telesne postihnutých a Národnej rade občanov so zdravotným postihnutím SR, ktorí si senickú samosprávu vybrali vďaka dlhoročnej aktívnej spolupráci a podpore regionálnej sociálnej politiky.

Podľa zmluvy o nájme bude tento sociálny taxík stáť mesto symbolické 1,- € ako nájomné za celý čas skúšobnej prevádzky používania vozidla. Okrem toho mesto uhradí pohonné hmoty a poliklinika mzdu šoféra. 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!