Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 13.11.2013 - 14:41  //  aktualizácia: 13.11.2013 - 14:41  //  zobrazené: 326

City Monitor - nový spôsob komunikácie so samosprávou

citymonitorNefunkčná pouličná lampa? Chýbajúca dopravná značka? Jama na ceste, či poškodený chodník? Rozhádzané smeti z kontejnera? Nahláste samospráve všetko, čo sa Vám v meste nepáči!



 

Mesto Senica v snahe zlepšiť a zefektívniť komunikáciu so svojimi občanmi spúšťa  do prevádzky novú službu City Monitor. Cieľom je v spolupráci s občanmi zlepšiť prostredie v našom meste.

Táto služba je primárne určená pre majiteľov tzv. inteligentných mobilných telefónov. Mobilnú aplikáciu potrebnú pri využívaní služby City Monitor si záujemcovia môžu bezplatne stiahnuť do svojich mobilných telefónov. Aplikácia je zadarmo dostupná v AppStore aj v Google Play.

Všetko, čo sa občanom v meste nepáči,  môžu odfotiť a informáciu okamžite poslať na mestský úrad. Ak telefón podporuje GPS, budú do systému uložené presné súradnice miesta s problémom a systém sám doplní presnú adresu. Mestský úrad už určil zamestnanca, ktorého úlohou je pravidelne kontrolovať zoznam hlásení. Hneď ako sa objaví nové, pracovník mesta na základe typu problému rozhodne, ktorý zamestnanec mesta dostane úlohu riešiť.

Služba má nesporné výhody pre občana aj samosprávu: občan si môže vo svojom smartfóne sledovať priebeh riešenia problému od jeho nahlásenia až po jeho vyriešenie a pracovníci samosprávy môžu všetky postrehy občanov okamžite lokalizovať, prezerať, editovať, a tiež evidovať postup prác na nich až po zavŕšenie. Tento obojstranne praktický prístup umožňuje samospráve rýchlejšie reagovať na krízové situácie.

Ak takýto telefón občan  nevlastní, môže službu využívať aj z počítača a to cez web stránku www.citymonitor.sk.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!