Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 05.11.2010 - 13:29  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:52  //  zobrazené: 576

Deň úcty k starším. Seniorom zaspieval Marián Bango.

ucta_kstarsim_m.jpgKaždoročne Mesto Senica organizuje pri príležitosti Mesiaca úcty k starším podujatie venované senickým seniorom, aby im pri tejto príležitosti poďakovalo za prácu a aktivity a zároveň pripomenulo ostatným – mladším, že úcta k starším nie je len slovo, ale mala by sa napĺňať aj skutkami.

 

V úvode sa seniorom  milými slovami prihovoril primátor Ľubomír Parízek.  Ocenil ich celoživotnú prácu, ktorá prináša ovocie nám všetkým. Aj v dôchodcovskom veku sú užitoční svojim najbližším pri výchove vnúčat, prípadne niektorí sa angažujú aj v spoločenskom živote. Podujatia sa zúčastnili aj predsedníčka Mestskej organizácie JDS pani Janka Theberyová, ako aj predsedníčka Okresnej  organizácie JDS pani Božena Hradská. Práve posledná menovaná bola pri príležitosti 20. výročia vzniku Jednoty dôchodcov  Slovenska ocenená Ústredím JDS pamätnou plaketou a pamätným listom pre zakladajúcich členov a dlhoročných funkcionárov organizácie. Z nášho mesta bola pamätná plaketa udelená  aj ďalším občanom nášho mesta, a to Márii Slivkovej,  dlhoročnej  aktívnej členke Mestskej organizácie JDS v Senici, Pavlovi Grimmovi, zakladajúcemu členovi MO JDS v Senici a primátorovi mesta  Ľubomírovi Parízkovi za dlhoročnú spoluprácu a podporu MO JDS v Senici.

Pre seniorov, ktorých sa tanečnej sále domu kultúry zišlo približne 400, bol pripravený zaujímavý kultúrny program. Krásny umelecký zážitok im svojim vystúpením ponúkol spevák Marián Bango s manželkou. Aj napriek tomu, že je spevák nevidiaci, na život nezanevrel. Koncertuje po celom Slovensku a publikum ho pre jeho hlas a podobný životný osud prirovnáva k svetoznámemu tenorovi A. Bocellimu. Spolu s manželkou si pre senických seniorov pripravili koncert piesní a sprievodného slova s názvom Poviem vám to piesňou.

Na záver príjemného popoludnia seniorom  zahrala dychová hudba Seničanka.  Mnohí si  pri jej tónoch aj s radosťou zatancovali.


Foto: Karol Krištofovič

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!