Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 22.02.2016 - 11:59  //  aktualizácia: 22.02.2016 - 11:59  //  zobrazené: 338

MŠ na Komenského bude kresliť eurorozprávku Palček

eurorozpravkySenická Materská škola L. Novomeského, konkrétne elokovaná trieda na Komenského ulici bude reprezentovať naše mesto v európskom výtvarnom projekte detí  EUROROZPRÁVKY, ktorý sa realizuje pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Do projektu je zapojených 57 materských škôl zo 48 slovenských miest a 3. Európska škola v Bruseli.


Materské školy z jednotlivých miest Slovenska budú maľovať a priestorovo stvárňovať  rozprávky zo všetkých členských krajín EÚ.  28 klasických rozprávok typických pre jednotlivé krajiny EÚ bude výtvarne spracovaných v plošnej a priestorovej podobe. Každá rozprávka tohto projektu hravým spôsobom zavedie naše deti do blízkeho i vzdialeného sveta európskeho spoločenstva.

Senická materská škola si na úvodnom stretnutí vyžrebovala francúzsku rozprávku "Palček". Aktivity projektu sa budú realizovať v  triede 5-6 ročných detí v elokovanom pracovisku Komenského 1039 pod vedením pani zástupkyne Renáty Rýzkovej.

Slávnostné otvorenie výstavy je plánované na september 2016 v Bruseli. Následne sa bude  v novembri 2016 konať vernisáž výstavy spojená s medzinárodnou konferenciou v Bratislave.

Hlavným cieľom výtvarného projektu je  predstaviť Slovensko ako modernú a dynamickú krajinu a prispieť k vytvoreniu a pestovaniu vzťahu detí k poznaniu krajín EÚ prostredníctvom rozprávok z rôznych krajín EÚ. Tento originálny projekt bude veľkým prínosom nielen pre slovenské školstvo, ale aj pre deti žijúce v európskom spoločenstve.

 

eurorozpravky

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!