Skip Navigation or Skip to Content
PONDELOK, MÁJ 06, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 28.04.2011 - 06:33  //  aktualizácia: 28.04.2011 - 06:33  //  zobrazené: 390

Navrhujte Strom Senice

strom_senicePo roku, symbolicky v apríli Mesiaci lesov vyhlasuje redakcia Naša Senica a Komisia pre zeleň  súťaž Strom Senice.  Zapojiť sa do nej môžu všetci občania – od najmenších až po najstarších,  ktorí majú v katastrálnom území mesta  svoj obľúbený strom. Nominácie od občanov  očakáva redakcia do 24. mája.



Stromy sú krásne. Rozložitou korunou poskytujúcou v lete príjemný chládok,  či    kmeňom, ktorý nemo zaznamenal rôzne udalosti alebo ho príroda vytvarovala do bizarných tvarov.   Možno denno-denne chodíte okolo stromu, ktorý sa vám páči. Tak  ho navrhnite.

Stromy sú užitočné. Stromy produkujú kyslík, filtrujú vzduch, chránia a zlepšujú pôdu. Možno považujete strom vo svojom okolí za užitočný  aj z iných dôvodov. Tak o ňom napíšte.

Stromy sú nenahraditeľné. Sú našimi odvekými spoločníkmi. Človek si ich už v dávnoveku z rôznych dôvodov vedome  začal sadiť k svojim obydliam. Robí tak doteraz. Lebo vie, že stromy potrebuje. Ak poznáte v našom meste strom, ktorý považujete za unikátny, tak o ňom dajte vedieť.  

V snahe zdôrazniť hodnotu stromu ako súčasti zelene v meste vyhlasujú organizátori 2. ročník súťaže Strom Senice. Svoje návrhy posielajte e-mailom na adresu baroskova@msu.senica.sk alebo vhodením listu do schránky na prízemí Mestského úradu. Všetky návrhy treba označiť názvom Strom Senice. Každá nominácia musí  obsahovať fotografiu stromu (na požiadanie urobí redakcia), lokalitu kde rastie a pár slov o tom, prečo konkrétny strom navrhujete na ocenenie.  Jednoducho, prečo sa vám strom páči.

Nominácie zverejníme v čísle 5/Naša Senica. Hlasovať sa bude v júni na internetovej stránke mesta i na facebooku. 

V minulom roku si  občania  vyberali z 5 stromov. Najviac hlasov dostala Moruša biela na Robotníckej ulici.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!