Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 08.11.2010 - 12:44  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:45  //  zobrazené: 551

Návšteva veľvyslankyne zo Salvádoru

salvador_velvyslankyna_m.jpgSenicu v piatok  (5.11.)  navštívila významná zahraničná návšteva. Historicky po prvý krát zavítala na Slovensko veľvyslankyňa Salvadorskej republiky v Rakúsku Julia Villatoro sprevádzaná  poradcom veľvyslanectva Ramiro Recinos a honorárnym konzulom Salvádorskej republiky na Slovensku Igorom Moravčíkom.

 

Na Mestskom úrade bol pre delegáciu pripravený krátky kultúrny program, po ktorom predstavil primátor mesta Ľubomír Parízek návšteve naše mesto, a to prostredníctvom prezentácie a následne aj fyzicky - okružnou jazdou po Senici. Svoju návštevu zavŕšila salvadorska veľvyslankyňa v Záhorskej galérii, kde si so záujmom prezrela práve prebiehajúcu výstavu keramiky autora Miloša Balgavého.

Salvádor, dlhý tvar Salvádorská republika, je štát v Strednej Amerike, ktorý sa nachádza pri pobreží Tichého oceánu. Na severozápade susedí s Guatemalou a na severovýchode s Hondurasom. S počtom obyvateľov približne 7 miliónov na rozlohe 21 041 km² je s hustotou 336 obyv. na km² najhustejšie zaluďnenou krajinou v Amerike (Zdroj: wikipedia.org).

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!