Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.02.2021 - 14:10  //  aktualizácia: 16.02.2021 - 15:06  //  zobrazené: 973

Od 17. februára sa otvárajú v Senici základné a materské školy

Po dlhých mesiacoch sa od stredy 17. februára otvárajú v Senici materské školy, základné školy pre prvý stupeň  – spolu s nimi budú fungovať aj školské kluby detí a zariadenia spoločného stravovania. Prezenčnú individuálnu výučbu spúšťa od tohto termínu aj ZUŠ Senica pre žiakov prvého stupňa.

Zriaďovateľ pristúpil k tomuto rozhodnutiu na základe „čerstvej“ konzultácie a odporučení RÚVZ Senica, na základe COVID automatu (bordová zóna) a už avizovaného záveru rokovania krízového štábu mesta z uplynulého týždňa.

 

Otvárajú sa prevádzky:

- Materská škola : prezenčne (všetky elokované pracoviská)
- Základná škola 1. stupeň : prezenčne
- Základná umelecká škola : dištančne – skupinová výučba, spev, dychové nástroje, prezenčne - individuálna výučba (okrem spevu a dychových nástrojov) pre žiakov vo veku 1. stupňa ZŠ
- Školský klub detí prezenčne
- Zariadenia školského stravovania pri MŠ (pre MŠ) : v prevádzke
- Zariadenia školského stravovania pri ZŠ (pre ZŠ) : v prevádzke pre žiakov prezenčného vzdelávania,

Doporučujeme vedeniu škôl aby zvážilo využitie kapacít celej školy kvôli väčšiemu rozptylu detí a personálu, aby sa tým minimalizovali trasy a stretávanie žiakov či zamestnancov.

S frekvenciou sedem dní riaditeľ školy alebo školského zariadenia vyžaduje negatívny výsledok testu od zamestnancov, resp.vyhlásenie od zákonných zástupcov detí a žiakov.

Škola alebo školské zariadenie pri prechode na prezenčnú formu vyučovania postupuje dôsledne podľa „Covid školského semaforu“.

 

PRÍLOHY

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!