Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 12.10.2015 - 13:15  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 22:13  //  zobrazené: 903

Primátor mesta medzi najmenšími

DSC_0309V piatok 9. októbra deti a zamestnanci  niektorých elokovaných pracovísk Materskej školy L. Novomeského v Senici privítali primátora mesta Mgr. Branislava Grimma, prednostu Obvodného úradu Senica   Ing. Vladimíra Kocourka, Ing. Máriu Výletovú z finančného oddelenia MsÚ Senica, ako aj riaditeľku materskej školy Mgr. Martu Haslovú.
 

Hostia sa zaujímali o aktuálny  technický stav  budov, hygienické ako aj prevádzkové podmienky pre výchovno-vyučovací proces v jednotlivých elokovaných pracoviskách.

Počas  návštevy bolo vidno na detských očiach radosť, pohodu a spokojnosť. Deti sa pochválili svojimi prácami. Každé elokované pracovisko má svoje čaro. Aj keď všetky škôlky patria pod jednu materskú školu, do ktorej chodí 638 detí, každé elokované pracovisko je charakteristické svojou osobitosťou.

Od zamestnancov jednotlivých  elokovaných pracovísk si hostia vypočuli ich ďalšie požiadavky na nasledujúce obdobia. Hlavne ich trápi zastaraný nábytok a privítali by aj investíciu do modernejšieho vybavenia kuchýň.

Riaditeľka školy však s radosťou konštatovala, že ku dnešnému dňu sú na všetkých objektoch vymenené staré drevené okná a dvere, z ktorých  niektoré mali viac ako 40 – rokov, za nové plastové. Výmena okien a dverí bola realizovaná postupne v posledných troch rokoch. Počas prázdnin roku 2015 boli zahájené práce na výmene okien a dverí  aj na posledných elokovaných pracoviskách –  EP Komenského a EP J. Kráľa v celkovej hodnote 68.588 eur. Ušetrené finančné prostriedky za teplo teraz môžu byť použité na rozvoj iných aktivít, údržbu fasád a vonkajších priestorov. V školskom roku 2014/2015 sa z rozpočtu školy v spolupráci so zriaďovateľom podarili zrealizovať opravy v celkovej výške 123.811,96  eur. Jednalo sa hlavne o  výmenu okien a dverí, opravy strešných plášťov, opravy podláh a vonkajších terás. Všetky zrealizované práce zlepšili podmienky na výchovno-vzdelávací proces.

Hostia navštívili aj Mestské jasle v Senici, v ktorých sa v roku 2015 taktiež výrazne zlepšili podmienky, keďže boli vymenené okná v herni a spálni v celkovej výške 11.620 eur.

Záverom hostia skonštatovali len jedno:  V Senici je radosť chodiť do materskej školy. Vďaka patrí všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy v spolupráci so zriaďovateľom Mestom Senica.

 

text: Mária Výletová

foto: Vladimír Zich

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!