Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.10.2013 - 00:00  //  aktualizácia: 16.10.2013 - 00:00  //  zobrazené: 629

Rozšírenie kamerového systému v meste Senica

IMG_7678Vďaka finančnej podpore Rady vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality bol v meste Senica rozšírený kamerový systém o dve nové monitorovacie miesta na Hviezdoslavovej ulici a ulici J. Mudrocha. Nové monitorovacie miesta budú po dobu 24 hodín denne nepretržite snímať dané lokality v rozsahu 360° v horizontálnej rovine.

 



 


Rozšírením kamerového systému zabezpečíme a posilníme dozor nad verejným poriadkom a dopravnou situáciou v lokalite, skvalitníme komplexnú ochranu života, zdravia a majetku obyvateľov, návštevníkov mesta, ako aj majetku fyzických a právnických osôb. Vďaka kamerovému systému sa v meste darí neustále znižovať počet páchaných priestupkov, čo poukazuje na to, že je to jedna z najlepších primárnych preventívnych aktivít. Čo sa týka sekundárnej prevencie aj tu KS zohráva dôležitú úlohu, pretože objasnenosť už spáchaných deliktov na miestach s inštalovaným kamerovým systémom je cca 90%.

V súčasnosti je v meste Senica inštalovaných 17 monitorovacích kamier, ktorých obsluhu zabezpečuje 11 zamestnancov v chránenej dielni v nepretržitej prevádzke. Osem kamier je umiestnených v centre mesta, jedna na mestskom cintoríne a osem v okrajových častiach mesta.

Projekt bol finančne podporený Radou vlády Slovenskej Republiky pre prevenciu kriminality.


 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!