Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 31.08.2015 - 11:43  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 22:19  //  zobrazené: 357

Školy počas prázdnin nezaháľali

MEXA8771Dvojmesačné letné prázdniny končia. Druhý septembrový deň školy opäť otvoria svoje brány. Počas leta sa však v senických školách a škôlkach neoddychovalo. Všetky školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica využili leto na údržbu, generálne upratovanie a modernizáciu.

 

  • Základná škola, V. P. Tótha 32

Po tom čo bola v marci tohto roku dokončená výmena okien a dverí na objektoch školy v celkovej hodnote 30 000,- €  z prostriedkov štátneho rozpočtu, bol objekt telocvične vymaľovaný . Počas prázdnin sa v škole začalo s postupnou opravou oplotenia. V auguste sa dokončila výmena ventilov a termoregulačných hlavíc IQRC, vďaka ktorým sa znížia finančné náklady na vykurovanie. Z nadácie Filantropia z projektu ,,Radosť pomáhať" škola získala finančný dar vo výške 1 500 €, z ktorých sa buduje v školskej záhrade pre žiakov altánok. Tieto finančné prostriedky pokryjú náklady na materiál a časť prác, ostatné práce sú vykonávané svojpomocne. Altánok bude slúžiť najmä deťom na výchovných hodinách a deťom navštevujúcim školský klub. V školskom roku 2015/2016 škola otvára prípravný ročník, preto bolo potrebné pripraviť triedu pre najmenšie deti. Trieda je vymaľovaná a vybavená novým nábytkom a PVC podlahou. Škole sa podarilo získať dotáciu MŠVVaŠ SR  na podporu praktického výcviku žiakov na detských dopravných ihriskách na rok 2015 vo výške 3 401,- €. Vďaka týmto finančným zdrojom škola zabezpečí počas roka bezplatný výcvik nielen pre žiakov senických škôl, ale aj žiakov z blízkeho okolia.

 

  • Základná škola, Komenského 959

V areáli Základnej školy na Komenského ulici bola 22. mája  daná do užívania atletická dráha, ktorá bola plne  financovaná z prostriedkov mesta Senica a celkové náklady si vyžiadali 70 059,- €. Počas leta bola z prostriedkov mesta zakúpená nová elektrická pec do kuchyne vo výške 2 495,- €. V škole sa opravovala elektroinštalácia, teda zásuvky a svietidlá v triedach a učebniach, ako aj v novovytvorenej triede v hodnote 3 500,- €. Vytvorenie novej triedy zo skladu a archív, kde sa investovalo do nového PVC si vyžiadalo sumu  5 500,- €. Opravou prešla aj školská jedáleň, kde bolo nutné vymaľovanie skladu, natieranie regálov, oprava a údržba WC v kuchyni, kde škola investovala cca 6 600,- €. Taktiež sa opravoval chodník pred ŠJ za cca 1 400,- €. Zakúpené boli aj nové žiacke stoličky a 2 ks interaktívnych tabúľ (1 ks za prostriedky z MŠ SR za výhru v športovej súťaži  a 1 ks zo sponzorského daru).

 

  • Základná škola, Sadová 620

Horúce leto 2015 ani na 3. základnej škole nebolo dôvodom na prázdninové “zaháľanie“. Po náročných  procesoch verejného obstarávania bolo  zrealizované maľovanie tried, chodieb, výmena tabúľ, inštalácia nových podlahových krytín, výmena sklobetónov. Na školskej jedálni boli vymenené nové plastové okná a dvere.  Nainštalované boli nové protipožiarne dvere. Ďalej boli rozšírené priestory šatne pri školskej jedálni. Pre prváčikov sú pripravené nové stoličky, vymaľované triedy a čakajú ich novučičké šlabikáre.  Prevádzkoví zamestnanci kompletne pripravujú školu k začiatku školského roka – presuny školského nábytku, oprava tabúľ, údržba technických zariadení, kosenie a úprava areálu, generálne upratovanie celej budovy školy. Pani učiteľky a páni učitelia pripravili triedy, nachystali učebnice, pomôcky  a nový školský rok sa môže začať.

 

  • Základná škola s materskou školou, J. Mudrocha 1343/19

Ani na 4. ZŠ sa nezaháľalo. Na tejto škole prebehla oprava sociálnych zariadení  a oprava strechy. Materská škola, ktorá je súčasťou školy, sa rozrastie o ďalšiu triedu. Jej výstavba si vyžiadala investíciu vo výške 27 959,28 €. Triedu zariadili nábytkom v sume 4 800 €.  Na túto investíciu sa podarilo získať dotáciu  z MŚ SR vo výške 29 000,- € .  Počas prázdnin sa mali na škole meniť aj okná a dvere za plastové. Mesto na ich výmenu získalo dotáciu  vo výške 80 000,- €. Z dôvodu náročnosti procesu verejného obstarávania však výmena okien a dverí bude prebiehať až v priebehu školského roka. Prevádzkoví zamestnanci kompletne pripravujú školu k začiatku školského roka, robia presuny školského nábytku, opravujú sa tabule, robí sa údržba technických zariadení a príprava školskej jedálne.  Pani učiteľky a páni učitelia  chystajú učebnice, pomôcky  a nový školský rok sa môže začať.

 

  • Materská škola, L. Novomeského 1209/12

Toto leto sa výraznejšie investície uskutočnili v dvoch z ôsmych elekovaných tried MŠ.  Investície sa týkajú výmeny okien a dverí na elokovanej triede J. Kráľa v celkovej hodnote 34 404,19 € a na Komenského 959 v celkovej hodnote 34 184,27 €. Na ostaných zariadeniach  boli vykonané opravy a údržba bežného rozsahu, teda  maľovanie, opravy zariadenia, opravy striech, opravy terás, ako aj výmena okien v spálni a herni na objekte, ktoré sa využíva na detské jasle.

 

 

Ing. Mária Výletová

 

Na foto:  Nový altánok na ZŠ V. P. Tótha a Nová trieda škôlky na ZŠ s MŠ na J. Mudrocha

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!