Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.09.2013 - 07:06  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 22:46  //  zobrazené: 1418

Stretávka "meštiankárov"

DSC_0024Niekto máva stretávku zo školy pravidelne po 5 rokoch, niekto aj častejšie, niektorí sa po skončení školy nestretávajú so spolužiakmi vôbec. V piatok 6. 9. sa na pôde mestského úradu stretlo 22 absolventov Štátnej meštianskej školy Senica, ktorí túto školu navštevovali v rokoch 1947-1951. Absolventi  „meštianky“ mali stretávku po prvý krát od opustenia brán školy, a to po dlhých 62 rokoch. Ako zaznelo na margo tohto stretnutia od viacerých z nich: „Aj keď neskorej, ale predsa!“

 

 

 

Stretávku zorganizovala p. Sochorová, ktorá pravidelne organizuje pomaturitné stretnutia a nechala sa nahovoriť aj na zorganizovanie stretnutia „meštiankárov“ (terajší druhý stupeň základnej školy).

Na pôde MsÚ Senica ich privítal poslanec MsZ Ondrej Krajči, ktorý v krátkosti zaspomínal na časy Štátnej meštianskej školy v Senici, pri starých fotografiách si všetci spoločne zaspomínali na budovu školy, či na vtedajších učiteľov a následne sa dozvedeli, čo všetko sa v od študentských čias meštiankárov v Senici zmenilo. Potom už nasledovalo  spoločné posedenie , kde sa spomínalo na časy študentské i na 62 rokov po tom.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!