Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 14.12.2009 - 10:18  //  aktualizácia: 12.06.2017 - 00:06  //  zobrazené: 502

Veľkopavlovickí študenti spoznávali Senicu

vp_studenti.jpg O projekte cezhraničnej spolupráce medzi Slovenskou a Českou republikou Rozhlédni se a poznávej sme už informovali niekoľkokrát. V rámci tohto projektu sa uskutočnili viaceré výmenné pobyty medzi Senicou a partnerským mestom Veľké Pavlovice.
 
Vzájomného spoznávania kultúry, tradícií, či okolitej prírody sa zúčastnili napríklad dôchodcovia z oboch partnerských miest, výprava zo Senice bola pri otváraní rozhľadny vo V. Pavloviciach, našu krajinu zas spoznávali Pavlovičania počas 56. zrazu turistov a mnoho ďalších. Tentokrát sa priateľskej výmeny zúčastnili študenti Gymnázia L. Novomeského.

Pred mesiacom navštívili naši gymnazisti školu v Pavloviciach a v utorok 1. decembra pricestovali naši susedia k nám do Senice.

Po privítaní českých študentov primátorom mesta Ľubomírom Parízkom nasledovalo stretnutie študentov Gymnázia V. Pavlovice a Gymnázia L. Novomeského Senica v zasadačke MsÚ. Naši gymnazisti predstavili prostredníctvom krátkej prezentácie pavlovickým študentom mesto Senica a tiež svoju školu. Potom ich spoločný program pokračoval v múzeu a hvezdárni v Sobotišti. Keďže počasie príliš nevyšlo, sľubované hviezdy nevideli študenti naživo, ale aspoň na premietacom plátne. Po obedňajšom posilnení na Salaši Sobotišťan sa gymnazisti presunuli do domáceho prostredia, aby študentom z Pavlovíc ukázali svoju školu. Popoludnie sa ďalej nieslo v športovom duchu, keď si študenti zahrali priateľský volejbalový zápas.

rozhledni_se_a_poznavej.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!