Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 05.11.2010 - 11:33  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:52  //  zobrazené: 526

Výťah do Domu kultúry v Senici už v prevádzke

vytah_dk.jpgUž pred niekoľkými týždňami avizovaný výťah do Domu kultúry v Senici sa stal realitou. Včera 4. novembra bol oficiálne odovzdaný do užívania. Mestu sa tak podarilo naplniť cieľ, ktorým sa má sprístupniť táto kultúrna inštitúcia aj starším, či imobilným, alebo menej pohyblivým občanom.

 

Výťah do domu kultúry privítali aj hudobníci, či účinkujúci, ktorí už nebudú musieť ťažkú aparatúru nosiť po schodoch.

Okrem vybudovania výťahovej šachty a výťahu so zvukovou signalizáciou v slovenskom jazyku na bočnej strane domu kultúry (smerom od bývalého hotela Branč), prešla úpravou aj fasáda budovy, kde je výťah umiestnený. Boli tiež vykonané úpravy v interiéry domu kultúry, ktoré zahŕňali realizáciu bezbariérových prechodov na chodbe a prispôsobenie sociálnych zariadení pre imobilných návštevníkov. Na tieto stavebné úpravy vo výške 100 tisíc €, ktoré realizovala  firma Belcroft Senica, dostalo mesto dotáciu od vlády.

Upravené bolo aj okolie výťahu. Nové lampy, či úprava terénu boli už prispôsobené a zrealizované v rámci projektu Senica s novým námestím.

Podľa slov riaditeľa domu kultúry Milana Jakubáča bude mať verejnosť možnosť výťah použiť pri každej akcii, ako aj pri premietaní kina. Okrem tohto času bude výťah najmä z bezpečnostných dôvodov zatvorený a otvorený bude len na požiadanie.

Prvými občanmi, ktorí si mohli nový výťah vyskúšať boli seniori, ktorí sa ním rýchlo a bez ťažkostí dostali na podujatie venované práve našim starším občanom pri príležitosti Dňa úcty k starším.


-lv-
Foto: Karol Krištofovič

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!