Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 30.09.2013 - 10:17  //  aktualizácia: 30.09.2013 - 10:17  //  zobrazené: 560

Z obvodných úradov sa stávajú okresné

obvodV rámci vládneho programu ESO - efektívna, spoľahlivá a otvorená štátna správa, nadobudol účinnosť zákon č. 180/2013 Z. z.  o organizácii miestnej štátnej správy. Na jeho základe s účinnosťou od 1. októbra 2013 zaniknú obvodné úrady životného prostredia, obvodné úrady pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, obvodné lesné úrady, obvodné pozemkové úrady a správy katastra. Tieto sa integrujú do okresného úradu, ktorý nahradí obvodný úrad. Na podrobnosti čo znamená táto zmena pre občana sme sa opýtali prednostu Okresného úradu Senica Ing. Vladimíra Kocourka.

 

Okresný úrad (do 1. októbra Obvodný úrad Senica)  sa po novom organizačne člení na odbory,  a to odbor organizačný, odbor všeobecnej vnútornej správy, odbor živnostenského podnikania, odbor krízového riadenia, odbor starostlivosti o životné prostredie, odbor dopravy a pozemných komunikácií, lesný a pozemkový odbor a katastrálny odbor.

Náplň činnosti jednotlivých odborov zostáva nezmenená, rovnako i priestorové umiestnenie.  Pre širokú verejnosť sa  od 1. októbra menia  len úradné hodiny v  hlavnej budove Okresného úradu Senica  na  Vajanského 17, kde sídlia všetky odbory okrem katastrálneho odboru, lesného a pozemkového odboru. Úradné hodiny v budove Okresného úradu sú pondelok, utorok od 8. do 15. hod,  streda od 8.  do 17.hod.,  piatok od 8.  do 14. hod.,  štvrtok je nestránkový deň.  Prestávka na obed je od 12. do 13. hod.

V rámci zmien ESO od októbra vzniká i Okresný úrad Skalica. Okresný úrad Senica však bude zabezpečovať  pre Skalicu na vytvorenom pracovisku činnosti na úseku živnostenskej registrácie v rámci odboru živnostenského podnikania a prejednávanie priestupkov na odbore všeobecnej vnútornej správy.

V súvislosti s účinnosťou zákona o organizácii miestnej štátnej správy prechádza úsek živnostenskej kontroly z úrovne okresnej na krajskú. To znamená, že prechádza do pôsobnosti Okresného úradu Trnava, kde v rámci živnostenského odboru vzniká oddelenie živnostenskej kontroly, ktoré bude zabezpečovať výkon živnostenskej kontroly pre územie všetkých okresov v Trnavskom kraji.

 

 

Reforma prinesie so sebou zlúčenie činností a tým priblíženie výkonu štátnej správy občanovi.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!