Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 21.04.2021 - 19:34  //  aktualizácia: 28.04.2021 - 08:19  //  zobrazené: 1374

Začala niekoľkoetapová modernizácia amfiteátra

Senická radnica sa pustila do niekoľkoetapového projektu modernizácie amfiteátra. V jeho prvej etape príde na rad rekonštrukcia premietacieho plátna, ako aj oprava polovičnej kapacity lavičiek v hľadisku, aby si mohli diváci už toto leto vychutnávať pohodu pri dobrých filmoch pod hviezdami - samozrejme, ak to budú uvoľnené opatrenia umožňovať.

Predpokladaná hodnota realizácie modernizácie senického amfiteátra v prvej etape je cca 88 tisíc eur. Práce na rekonštrukcii začali tento týždeň. Aby mohlo letné kino v tomto roku spustiť prevádzku, potrebná je najmä rekonštrukcia premietacieho plátna, oprava hľadiskových lavičiek a spevnených komunikačných plôch. Samotná modernizácia premietacej plochy bude pozostávať z odstránenia latexového náteru, opravy pôvodnej omietky a ošetrenia hĺbkovou penetráciou. Na vynovenú štukovú omietku sa nanesie náterové plátno, výsledná farba bude ošetrená hydrofóbnym nanonáterom pre zvýšenie odolnosti, lepšie čistenie a zvýšenie odrazivosti. Opravy sa dočká aj zadná konštrukcia premietacej plochy.

V rámci prvej etapy modernizácie senického amfiteátra budú v hľadisku demontované aj pôvodné lavičkové fošne na sedenie, z ich kovových konštrukcií odstránené staré nátery a opatrené novou základnou i vonkajšou farbou. Nasledovať bude montáž nových dosák na sedenie. Týmto spôsobom bude zrekonštruovaná vrchná časť hľadiska s kapacitou tisíc miest. Modernizačných zásahov sa dočkajú aj spevnené plochy javiska. Interiéry premietacej miestnosti i pokladne zasa čaká nová maľovka. Rekonštrukčné práce prvej etapy modernizácie amfiteátra v Senici by mali byť zrealizované do konca mája.

V ďalšej fáze sa počíta napríklad aj s opravou pódia a terénnymi úpravami a spevnením hľadiskového valu. „Všetky naše kroky momentálne smerujú k tomu, aby sme túto sezónu dokázali obnoviť premietanie v letnom kine. Naším zámerom je však nielen obnova premietania, ale do ďalších rokov predovšetkým pretvorenie veľkorysého priestoru amfiteátra na viacúčelový voľnočasový areál, ktorý by mohol byť využívaný nielen počas dvoch – troch letných mesiacov,“ načrtáva filozofiu radnice primátor mesta Martin Džačovský.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!