Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 29.12.2007 - 14:48  //  aktualizácia: 29.12.2007 - 14:48  //  zobrazené: 1361

Živio, pani Witzová!

Senica je pravdepodobne jediným miestom na Slovensku s najväčšou koncentráciou storočných obyvateľov. K Justíne Šmidovej dnes 4. júla pribudla ďalšia obyvateľka, ktorá dovŕšila 100 rokov - Elena Witzová.

K úžasným 100. narodeninám jej predpoludním boli zavinšovať zástupca primátora Senice Peter Hutta, prednostka MsÚ Katarína Vrlová, vedúca oddelenia MsÚ Katarína Poláková, matrikárka Anna Klimáčková a nechýbala ani šéfredaktorka mesačníka Naša Senica Viera Barošková.

Oslávenkyňa gratulantov z Mestského úradu Senica prijala s úsmevom a vitalitou, akú by jej mohli závidieť aj oveľa mladší. Plná vtipu porozprávala o svojom živote, kde výraznú úlohu hrali spev, ochotnícke divadlo či cvičenie v Sokole. Pracovala väčšinou ako úradníčka  na súde. Storočná pani Witzová žije v byte sama a  pomáha jej  Jana Junasová. Číta regionálnu tlač a má prehľad o dianí v Senici aj prostredníctvom svojich priateľov, ktorí ju pravidelne navštevujú. Jej obľúbeným jedlom je slivkový lekvár,  ktorý si dopraje aj teraz.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!