Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Zo zápisníka MsP
publikované: 13.07.2023 - 14:43  //  aktualizácia: 13.07.2023 - 14:57  //  zobrazené: 1498

Zo zápisníka mestskej polície

Vlčiak behal navoľno a napadol menšieho psa

Dňa 29. júna o 04:43 hod. bol na operačné oddelenie Mestskej polície Senica prijatý viacnásobný telefonát, že na ul. L. Novomeského sa pohybuje pes bez vôdzky a majiteľa , ktorý napáda iných psov. Hliadka psa odchytila na ul. Štefana Pilárika, pričom zistila, že ide o rasu nemecký ovčiak, ktorý bol riadne začipovaný. Bol zistený a vyrozumený majiteľ, ktorý si psa prevzal. Zároveň sa na oddelenie mestskej polície dostavila pani, ktorá podala oznámenie, že spomínaný pes napadol jej psa malej rasy. Oznamovateľka uviedla, že psík musí podstúpiť niekoľko operácií. Následne doložila fotodokumentáciu a doklady o cene veterinárnych úkonov spojených s ošetrením zraneného psíka. Vec ostáva v riešení ako priestupok  podľa § 7 ods.1 písm. f) a ods.2 písm. b) Zákona č. 282/2002 Zb., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov.



Kľúče mu spadli do výťahovej šachty, do bytu sa dostal po štyroch dňoch

Hliadka Mestskej polície Senica 6. júla o 20:55 hod. prijala oznámenie, že v bytovom dome na Štefánikovej na 8. poschodí leží muž, občas sa pohne a chrčí. Po príchode hliadky na uvedené miesto bolo zistené, že ide o 68-ročného občana zo Senice, ktorý tvrdo spal. Po prebudení muž oznámil hliadke, že do výťahovej šachty mu spadli kľúče a akúkoľvek pomoc hliadky odmietol. Ďalej uviedol, že kamarát mu vymení zámku na dverách. Po štyroch dňoch bolo zistené, že dotyčný opäť spí pri dverách svojho bytu. Hliadkou bol privolaný správca výťahov, ktorý zo šachty vybral kľúče a vrátil ich občanovi mesta, ktorý sa tak po štyroch dňoch dostal do svojho bytu.   

 


V hádke prerazil stenu hotela

Dňa 17. júna o 23:45 hod. bol na operačné oddelenie Mestskej polície Senica prijatý telefonát, v ktorom oznamovateľka uviedla, že je ubytovaná v Hoteli Arli s priateľom, ktorý pri ich hádke prerazil sadrokartónovú stenu v izbe. Po príchode hliadky na miesto bolo zistené, že oznamovateľka a jej priateľ sú v značne podnapitom stave. Išlo o 31-ročného občana z Bratislavy, ktorý bol hliadkou predvedený na oddelenie za účelom podania vysvetlenia. Bola vyhotovená fotodokumentácia poškodenej sadrokartónovej steny, izba uzamknutá a kľúče zobrané na oddelenie mestskej polície. Zároveň bol vyrozumený správca hotela, ktorý si prišiel pre kľúče. Vec je ďalej riešená ako priestupok podľa § 50 ods.1 Zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.

MsP Senica

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!