Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Projekty EU
publikované: 17.01.2023 - 09:38  //  aktualizácia: 26.06.2023 - 08:33  //  zobrazené: 675

SKVALITNENIE SLUŽIEB A SPOLUPRÁCE TIK SENICA A VELKÉ PAVLOVICE

 

SKVALITNENIE SLUŽIEB A SPOLUPRÁCE TIK SENICA A VELKÉ PAVLOVICE                                                         

Akronym projektu: KVALITNÉ TIK

Kód projektu: SK/FMP/11b/09/012

Operačný program: Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika

Spolufinancovaný z: Európsky fond regionálneho rozvoja

Prioritná os: 3 Rozvoj miestnych iniciatív

Konkrétny cieľ: 3.1 Zvýšenie kvalitatívnej úrovne cezhraničnej spolupráce miestnych a regionálnych aktérov

Partneri projektu

Hlavný partner – Mesto Senica, SK

Hlavný cezhraničný partner Mesto Velké Pavlovice, CZ

Harmonogram projektu

05/2022-03/2023

Rozpočet projektu

Celkové oprávnené výdavky 22 435,00

Finančný príspevok z EFRR  19 069,75

Štátny rozpočet 2 243,50

Vlastné zdroje  1 121,75

 

Stručný popis malého projektu

Projekt je zameraný na zintenzívnenie spolupráce a zvýšenie kvality poskytovaných služieb v TIK partnerských miest a upriamuje pozornosť zástupcov obcí na aktívne riešenie tejto témy. Vyššiu kvalitu zabezpečí nastavenie nových riadiacich procesov, ktoré budú zavádzané na základe odporúčania situačnej analýzy vypracovanej odborníkmi z oblasti cestovného ruchu a práce v TIK. Kvalita služieb sa zvýši aj získaním nových vedomostí a praktických skúseností zamestnancov v rámci vzdelávacích workshopov a tieňovej stáže. Opatrenia budú mať pozitívny dopad na rozvoj služieb TIK a ich užívateľov. Zintenzívnenie spolupráce bude realizované prostredníctvom nového komunikačného kanálu – webovej stránky. Intenzívna výmena informácií a vzájomná propagácia zvýši návštevnosť partnerských miest a regiónov.

Projektové aktivity

I02 - Definovanie spoločných tém, potrieb a problémov

Zhodnotenie situácie v partnerských TIKoch a vypracovanie odporúčaní pre nastavenie nových kvalitatívnych procesov.

  • Vytvorenie pracovnej skupiny zo zástupcov TIKoch, samospráv a odborníkov, ktorí si v úvode na pracovnom stretnutí zadefinujú okruh spoločných tém a problémov. Tieto budú východiskom pre prácu mentorov (pre mentora SK ako vstupné dáta pri vypracovaní situačnej štúdie , pre mentora CZ pri príprave praktického workshopu v Mikulove).  Mentor SK následne vykoná situačnú stáž v oboch partnerských TIKoch, osobné rozhovory a konzultácie so zamestnancami, posúdenie stávajúceho manažmentu, financovania, technického zabezpečenia a i.
  • Spracovanie situačnej analýza partnerských TIKov s odporúčaniami pre nastavenie nových kvalitatívnych procesov s cieľom zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb, informovanosť a cezhraničnú spoluprácu.

I04 - Usporiadanie spoločných aktivít v kultúrno-rekreačnej/športovej oblasti

•  Organizácia dvoch recipročných celodenných poznávacích zájazdov s cieľom poznať kultúrne, prírodné dedičstvo a turistické ciele partnerských miest. Podujatí sa zúčastní široké spektrum zástupcov samosprávy a organizácii partnerských miest (napr. mládežnícke organizácie, seniorské, kultúrne, vzdelávacie a i. ).

I11 - Realizácia školiaceho/vzdelávacieho programu pre organizačné štruktúry v oblastiach efektívnej správy, vzdelávania, kultúrneho a prírodného dedičstva

•   Vzdelávacie aktivity v rámci  I11 sú zamerané najmä na získavanie vzdelania prostredníctvom praktických skúseností a zručností, prenosu know-how z dobre fungujúcich organizácií prostredníctvom cezhraničného praktický vzdelávacieho workshopu v TIC Mikulov. Účastníci sa v praktickej časti oboznámia s TIC,  s jeho prevádzkou a službami, následne bude zorganizovaný vzdelávací workshop na témy manažment systému kvality, efektívne riadenia a organizácia, komunikácia s návštevníkom financovanie. Praktická časť bude pokračovať ukážkou sprievodcovskej služby v historickom centre mesta. Workshopu sa zúčastní cca 15 osôb (10 VP, 5 HCP). 

•    Realizácia niekoľkodňovej tieňovej stáže v dobre fungujúcom TIK na Slovensku v rámci oprávneného územia (TTSK, TSK, ŽSK). V trvaním min 3 dni, po 5 hodín). Zúčastní sa ho min. jeden zamestnanec TIC Senica, ktorý zažije každodennú prácu profesionálneho manažéra TIK. Stážové TIK bude vybrané na základe odporúčaní a dohody s prezidentom AICES.      

I12 - Tvorba kanálu/mechanizmu výmeny a zdieľania informácií a dát

•  Aktivita rieši potreby komunikačného kanálu medzi partnerskými TIKmi formou webovej stránky. S účastníkmi workshopov a situačnej analýzy bude riešený  jej účel, obsahová náplň a funkcie, ktoré budú konzultované a pripomienkované mentormi. Tento výstup bude  novou službou medzi partnerskými TIKmi. Doposiaľ takáto služba v senickom TIK absentovala.

I13 - Prezentačné a propagačné aktivity vo vzťahu k realizovanému malému projektu

Vytvorené budú  

•  dva druhy brožúr, prvá zameraná na najvýznamnejšie zaujímavosti, miesta a pamiatky mesta, druhá sa bude venovať novej turistickej atrakcii Múzeu Senica.

• k lepšej orientácii návštevníka v meste bude zamestnancom TIK Senica slúžiť orientačná trhacia mapa.

• dva druhy pohľadníc a dva druhy magnetiek (z toho jedna spoločná ako výsledok spoločného návrhu účastníkov workshopov)

• tri druhy nových informačných letákov z toho pre HCP dva, jeden so zameraním na zaujímavosti a turistické ciele obce a druhý na ponuku služieb napr. ubytovania, stravovania a i. 

• leták propagujúci oboch partnerov a ich najvýznamnejšie turistické ciele, rovnako ako jeden druh magnetiek bude odkazovať na cezhraničné partnerské  regióny.

 

Publicita

https://senica.sk/clanok/turisti-z-velkych-pavlovic-spoznavali-senicu

https://www.facebook.com/senica.sk/posts/pfbid02euzC4pcDwTkeNoQPygNFfiubiu6W1T7Cfu29K3DEnubezXorZ8QBWDwe5tVDu66Tl

https://www.facebook.com/senica.sk/posts/pfbid02ncDheA6T6cbGHpCjFznY5uZdjriHXtaCHehsGzXcVp4PQmdJkcL63i9To9qPmBqdl

 

Výstupy projektu: 

SITUAČNÁ ANALÝZA PRE PROJEKT Skvalitnenie služieb a spolupráce TIK INFOSEN Senica a TIC Velké  Pavlovice (ČR)

www.ticsenica.sk

 

Propagačné materiály:

Mesto Senica 

Múzeum Senica 

TYP NA VÝLET Toulky po rozhlednách a vyhlídkách VELKOPAVLOVICKA

Nabídka ubytování ve Velkých Pavlovicích

Na skok cez Moravu - TOP turistické ciele partnerských regiónov

Pohľadnice mesta Senica

Magnetka Kunovská priehrada

Magnetka Spolupráca Velké Pavlovice - Senica

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!